Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Καρυωτάκης


Νιώθω την ανάγκη να εξάρω τη σειρά της ΕΤ1, «Καρυωτάκης», που εδώ και δύο περίπου μήνες μας κάνει να της αφιερώνουμε γενναιόδωρα τα βράδια της Πέμπτης.
Ιδιαίτερα το αποψινό επεισόδιο ήταν τόσο άψογο, όσο και απολαυστικό γιά όσους παρακολουθούν τη σειρά ανελλιπώς -ως ο υποφαινόμεν
ος-, αφού επρόκειτο και γιά την καρδιά της ιστορίας της γνωριμίας και του έρωτα μεταξύ των ποιητών Καρυωτάκη-Πολυδούρη, που κατάφερε να μας γεμίσει με γλυκιά ονειροπόληση.
Η έκτακτη εμφάνιση δε του αγαπημένου Ηλία Λογοθέτη -έστω σε μικρό ρόλο- ήταν μιά αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη.

Εύγε και πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της σειράς, πρωτίστως στον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά, ο οποίος γράφει και το πραγματικά εξαιρετικό σενάριο. Επίσης εύσημα αξίζουν στον Δημοσθένη Παπαδόπουλο, ο οποίος με τη φλεγματική και ήρεμη ερμηνεία του, ενσαρκώνει έναν γοητευτικό Καρυωτάκη. Ενώ και η
ταυτόχρονα ευειδής και ταλαντούχα Μαρία Κίτσου καταφέρνει, προς τιμήν της, να πλάθει μιά εύθραυστη, άλλα συνάμα διεκδικητική και δυναμική Πολυδούρη.
Είναι παρήγορο και αισιόδοξο να υπάρχουν τέτοιες σειρές στην μικρή οθόνη, ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές και ως εκ τούτου συγχαρητήρια αξίζουν και στην ΕΡΤ, που επιτέλους επανόρθωσε μετά από σωρεία άτυχων, αδιάφορων ή και καταστροφικών, πολλές φορές, επιλογών.
..
Αναμένουμε με μεγάλη καρτερία τη συνέχεια!

3 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι το πρώτο επεισόδιο δεν μου πολυάρεσε. Ίσως με τα χρόνια είχα ξεχάσει (... ή μάλλον είχα ξεσυνηθίσει) τον τρόπο που ο Τάσος Ψαρράς προσεγγίζει σεναριακά μια ιστορία και τον τρόπο που την αποδίδει σκηνοθετικά. Η ροή της σειράς μου φάνηκε αργή και οι διάλογοι παρωχημένοι. Με τα επόμενα επεισόδια όμως, μ' έβαλε κι εμένα στην όντως γοητευτική της ατμόσφαιρα και στο κλίμα της εποχής. Και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές... ειδικά της Μαρίας Κίτσου, κατ' εμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, το πρώτο επεισόδιο -και εν μέρει και τα κατοπινά- δεν με ενθουσίασε. Οι ηθοποιοί έπαιζαν μάλλον άχρωμα και άνευρα.
    Γιά μένα η σειρά άρχισε να με κάνει να θέλω να την παρακολουθώ, από τα επεισόδια που ο Καρυωτάκης προσπαθεί και καταφέρνει να εκδώσει (έστω και γιά μικρό διάστημα) το σατιρικό περιοδικό, "Η Γάμπα"...!
    Από τότε η σειρά έχει απογειώθει με κορύφωση -όπως ήδη ανέφερα- το χτεσινό επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ομορφη χρονοστιβαδα!!
    να σαι καλα !!
    vag

    ΑπάντησηΔιαγραφή