Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Εν τω άμα και το θάμα...

... που λέει ο λόγος δηλαδή, αφού ούτε για θάμα πρόκειται, ούτε γρήγορα έγινε... ένεκα η ασχετοσύνη περί τα ψηφιακά. Τις φωτογραφίες των έργων άντε και τις βγάλαμε, άντε τις περάσαμε και στον υπολογιστή (...με τα χίλια ζόρια, διότι το μπλέ δοντάκι μας έκανε νερά και γιουεσμπί καλώδιο, όσο κι αν έψαξα, εν βρήκα). Άντε και τις σουλουπώσαμε κιόλας ολίγον τι (...ζητώ συγνώμη απ' τις φιλενάδες για το φλουτάρισμα, που αδικεί κάποια έργα ... τι να σου κάνει και το φωτομάγαζο άμα το χέρι που τραβάει τη φωτογραφία χορεύει τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών). Άντε και τις βάλαμε και σε μια σειρά και τις είδαμε να προβάλλονται ωραία ωραία και πολύ το χαρήκαμε (...εμ, περάσαμε την τάξη με λίαν καλώς, λίγο το 'χεις ?) Μουσική πως βάζουνε ? Ε τι, έτσι ξεροσφύρι ?
Τέλος πάντων, βρήκαμε ΤΟ κομμάτι και το χώσαμε κι αυτό, αν και μας προέκυψε ένα τσαφ στην αρχή - Κύριος οίδε πόθεν- που καλύτερα να έλειπε. Και να πεις πως δεν το παλέψαμε... και το τσαφ το αφαιρέσαμε και μίξη δυο κομματιών καταφέραμε, μπας και χωρέσουν οι "νεκρές φύσεις" και τα σχέδια εκτός κεντρικού θέματος, που είναι και τα περισσότερα, αλλά άμα δε σε θέλει, δε σε θέλει πάει και τελείωσε. Μουλάρωσε και δε διαβάζει το αρχείο στη μορφή που το έσωσα, μολονότι δεν μου έδινε και πολλές επιλογές... μια και μοναχή. Ας πάει στα κομμάτια το κομμάτι... το στείλαμε αδιάβαστο και βάλαμε το (...χάλι το) αδιόρθωτο. Κουτσά στραβά, φτιάξαμε κάτι, που με λίγη καλή θέληση, το λες και βιδεοκλίπι... στο τσακίρ κέφι, δηλαδή. Τώρα είναι που αρχίζουν τα δύσκολα, διότι άντε και το ανεβάσαμε (... μη με ρωτήσετε γιατί τόση ώρα χρησιμοποιώ πληθυντικό, ούτε που το κατάλαβα... τέτοια σαστιμάρα !!!), θα παίξει ? Διότι ο εσυσουλήνας, σου λέει, υποστηρίζει EMPEG4, φορμάτ -αν δεν το λένε έτσι, μη ντραπείτε, κατά 'δω τα φάσκελα- το οποίο δεν υπήρχε στις επιλογές αποθήκευσης κατά την έξοδο... μέχρι EMPEG2 έφταν' η χάρη του. Διάλεξα κι εγώ ό,τι μου φάνηκε πιο λογικό, έκλεισα τα μάτια, πήρα μια βαθιά ανάσα, πάτησα το κουμπάκι κι ο Θεός βοηθός...
 

[ΕΔΩ... ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΔΕΟ... ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ]

Ασχέτως αποτελέσματος, μου γεννήθηκαν οι εξής απορίες... πως διάολο τα καταφέρνουν τα πιτσιρίκια και τα παίζουν όλ' αυτά στα δάχτυλα και πως, με την ασχετοσύνη που με δέρνει, ακόμα δεν έχουν εξαφανιστεί οι ιστοσελίδες μου από τον ιντερνετικό χάρτη ? Ίσως αυτό να είναι το θάμα, τελικά.

2 σχόλια:

  1. Πω πω παίδεμα! Αν θέλεις κόπιασε από τα μέρη μας. Διαθέτουμε και γιουεσμπιά και ένα προγραμματάκι που μπορεί να μας κάνει τη χάρη (το άτιμο!). Όπως και να το κάνεις, δύο άσχετα μυαλά είναι καλύτερα από ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε φιλενάδα... το πάλεψα όσο δεν παίρνει. Βρήκα ένα πρόγραμμα που αλλάζει μορφή στα αρχεία και τελικά το μετέτρεψα σε συμβατή με τον Γούγλη βλόγερ. Το φόρτωσε χωρίς κανένα πρόβλημα και στην προεπισκόπηση παίζει κανονικότατα. Όμως, εξακολουθεί να μου βρίσκει σφάλμα στον κωδικό html, το οποίο προσπαθώ να το διορθώσω, αλλά τζίφος.
    Για όλα φταίει αυτός ο καταραμένος ο Νέρωνας... τίποτα καλό δεν έκανε όσο ζούσε, θα έκανε τώρα που έγινε πρόγραμμα ? :-)
    Θα δοκιμάσω να το ανεβάσω στον εσυσουλήνα και να κάνω αντιγραφή της διεύθυνσης, μήπως έτσι εμφανιστεί... αλλιώς θα καθίσω να το ξαναφτιάξω απ' την αρχή με το Windows movie maker...

    ΑπάντησηΔιαγραφή